Project Definitie Capability Assessment Model energiebedrijven

The Information Systems group is often contacted by industrial organizations with assignments that could lead to student projects at various levels (master thesis project, bachelor completion project, etc.) Through this website we make these topics available to our students. In this post, we announce one such project, involving company Avanade.

Background, Present situation:
Definitie Capability Assessment Model energiebedrijven

De wereld van energiebedrijven wordt steeds complexer en dynamischer. Door technologische trends en regulering vanuit de overheid worden steeds strengere eisen gesteld. Avanade heeft hard gewerkt om een oplossing voor deze markt neer te zetten op basis van Microsoft Dynamics AX* en MECOMS**. Als aanvulling op onze RapidResults implementatie methodologie en de hiervoor gebruikte HPUM proces modellen van Accenture, willen we graag een Capability Assessment Model (CAM) ontwikkelen voor onze MECOMS propositie.

De opdracht bestaat uit:

• het onderzoeken en evalueren van reeds bestaande Capability Assessment Modellen, zoals onder andere:
    • HPUM van Accenture;
    • SUOM van Ferranti.
  • het definiĆ«ren van het Capability Assessment Model voor MECOMS / RapidResults
    • inclusief een definitie van de implementatie vragen en processen/functionaliteit per bepaald assessment level;
  • een advies hoe dit verder door Avanade ingezet dient te worden bij klanten.

De opdracht kent een vaste component en verder is er ruimte voor eigen inbreng. Je kunt gebruikmaken van alle kennis die binnen Avanade aanwezig is en een cruciale rol spelen in deze ontwikkeling.

*Microsoft Dynamics AX is complete ERP-software van Microsoft voor middelgrote en grote organisaties. Het ondersteunt de primaire processen van klanten, zoals financieel, logistiek, inkoop, verkoop, CRM en service management. Door de ondersteuning van primaire processen, hebben implementaties hiervan vaak veel impact op de organisatie. Het change element wordt daardoor extra belangrijk. Onderscheidend aan Microsoft Dynamics AX is de eenvoudige aanpasbaarheid, schaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast is het wereldwijd inzetbaar en gemakkelijk te integreren met andere oplossingen en technologie. Extra interessant aan Dynamics AX is dat de technologie kant wordt gecombineerd met de bedrijfskant. Vaak is Dynamics AX het hart van de complete platformoplossing en daarmee van alle andere Microsoft-technologieƫn die in de oplossing meegenomen worden.

**Avanade levert specifiek voor energie- en utility bedrijven MECOMS als oplossing bovenop Dynamics AX. Deze oplossing is de Microsoft standaard voor energieleveranciers, netbeheerders, energieproducenten en meer.

Contact for more information: Rik Eshuis