Ontwerpen Business Proces Trucks Logistics DAF

The Information Systems group is often contacted by industrial organizations with assignments that could lead to student projects at various levels (master thesis project, bachelor completion project, etc.) Through this website we make these topics available to our students. In this post, we announce one such project, involving company DAF

Afdeling
Binnen de sector Marketing & Sales valt onder andere de afdeling Trucks Logistics. Binnen deze afdeling zijn we op zoek naar een afstudeerder.
Functieomschrijving
DAF kent op dit moment verschillende, los staande, systemen waarmee een dealer een offerte kan maken voor een klant. Een technisch systeem, een commercieel systeem, een Lease systeem en een onderhouds systeem. Tevens is er een separaat Customer Relation Management systeem. Gewenste situatie Eén systeem waarin al deze functie gebieden gekoppeld zijn, waarmee het voor de verkoper eenvoudiger wordt een “Integrated Proposal” te maken. Integrated betekent hierin, een voorstel naar de klant met twee of meer onderdelen (Truck, Lease, Onderhoud). Je ontwerpt het business proces en de business rules om tot een geintegreerde offerte te komen. Hierbij ligt er een uitdaging voor het financiële management en afstemming van de verschillende (nu drie) DAF voorstellen. – marge optimalisatie voor DAF (bv Truck prijs wat lager dan kan lease betere prijs afgeven), – management van regels van de drie onderdelen zelf (bv Geen Lease in Frankrijk) – snelle on-line beslissingen tussen de drie onderdelen, zodat een verkoper direct en aanbieding kan doen – overzicht houden over alle uitstaande deals en wie, waar marges maakt – overzicht voor de verkoper – etc. Je moet informatie verzamelen en afstemmen bij verschillende partijen voor het modelmatig oplossen van de problematiek en uitwerken tot voorstellen. Uiteindelijk ga je model voorstellen maken en “testen” bij de belang hebbenden.
Functieprofiel
Voor deze afstudeeropdracht zijn we op zoek naar een Universitaire student Bedrijfskunde of van een andere relevante opleiding. Je hebt kennis van Excel, bent communicatief sterk, kunt conceptioneel denken en kunt goed omgaan met het politiek karakter van deze opdracht.
Wij bieden
Als stagiaire of afstudeerder bij DAF ontvangt je uiteraard een stagevergoeding. Tevens kun je in aanmerking komen voor een vergoeding huisvestingskosten als je voor je stage in Eindhoven e.o. een kamer zoekt. DAF biedt een inspirerende, uitdagende werkomgeving waarin veiligheid voorop staat. Je kiest niet alleen voor een functie, je kiest vooral voor een loopbaan bij DAF. Een aansprekende en zelfstandige functie met prima arbeidsvoorwaarden, goede werksfeer en uitstekende loopbaan- en opleidingsmogelijkheden in een internationale organisatie met standplaats Eindhoven. Kortom: Drive your career, join DAF!

Contact for more information: Pieter Van Gorp