Afstudeerstage Berenschot

The Information Systems group is often contacted by industrial organizations with assignments that could lead to student projects at various levels (master thesis project, bachelor completion project, etc.) Through this website we make these topics available to our students. In this post, we announce one such project, involving company Berenschot

Afstudeerstagiair(e) Informatiemanagement

Wil jij je afstudeerstage combineren met het opdoen van ervaring als consultant? Heb je affiniteit met informatiemanagement en ben je daarnaast geïnteresseerd in actuele maatschappelijke vraagstukken? Wil je ervaren hoe het is om bij een groot, toonaangevend adviesbureau te werken? Dan is een stage bij Berenschot iets voor jou!

Berenschot heeft voor een periode van vijf maanden plaats voor een stagiair(e) voor de adviesgroep Maatschappelijke ontwikkeling, zorg en informatiemanagement (MOZI).

Wie zoeken we?

Een ambitieuze student in de eindfase van zijn of haar studie, die onderzoek wil doen naar informatiemanagement vraagstukken die spelen bij onze klanten. Actuele thema’s die daarbij voor ons relevant zijn, public value van ICT en informatie, organisatie van de ICT en informatiefunctie, informatieveiligheid, digitalisering van de overheid en informatievraagstukken die spelen op het terrein van de verschillende decentralisaties van Rijk en provincie naar gemeenten.

Als stagiair ben je bovengemiddeld gemotiveerd, heb je interesse in het adviesvak en aantoonbare ervaring op het gebied van en affiniteit met informatiemanagement in relatie met actuele maatschappelijke vraagstukken. Passende opleidingen zijn bijvoorbeeld: bedrijfskundige informatica, informatiemanagement of bestuurlijke informatiekunde. Belangrijke eigenschappen: ondernemend, energie, inzet, commitment, enthousiasme, scherp analytisch vermogen, stevigheid, nieuwsgierigheid, vermogen tot samenwerken én zelfstandigheid. Tot slot kun je helder rapporteren en heb je de drive om te leren en jezelf continu te verbeteren.

Om stage te kunnen lopen bij Berenschot, moet je gedurende de gehele stageperiode ingeschreven staan bij een universitaire onderwijsinstelling. Voor het afstuderen ontvang je een stagevergoeding.

Waar kom ik terecht?

De adviesgroep MOZI bestaat uit circa dertig professionals die zelfstandig en in teams opdrachtgevers adviseren. Te denken valt aan publieke partijen (rijksoverheid, provincies, gemeenten, gemeenschappelijke regelingen) en private en maatschappelijke organisaties (zorg‑ en welzijnsorganisaties, sw-bedrijven, culturele instellingen en onderwijsinstellingen). Daarnaast richt MOZI zich op organisatieadviesvragen op het vlak van kunst, cultuur en media, onderwijs, zorg en welzijn en informatiemanagement.

Wat bieden wij?

De stage biedt studenten de mogelijkheid het adviesvak van binnenuit te leren kennen. Globaal bestaat een stage bij Berenschot uit de volgende onderdelen.

Tijdens deze fulltime afstudeerstage krijg je gedurende vijf maanden de mogelijkheid het adviesvak van binnenuit te leren kennen. Globaal bestaat een stage bij Berenschot uit de volgende onderdelen:

  • ˜Meewerken in lopende opdrachten. Van meeschrijven aan offertes en rapporten tot het helpen organiseren van bijeenkomsten, van voorbereiden en afnemen van interviews tot het doen van deskresearch en het maken van presentaties.
  • Professionele begeleiding door een adviseur van Berenschot, met oog voor je persoonlijke en je vakinhoudelijke ontwikkeling.

Hoe meld je je aan?

Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende stage? Ik ontvang graag in reactie op deze mail een brief met motivatie en curriculum vitae. Wij verzoeken je vriendelijk uitsluitend te reageren als je aan het gevraagde profiel voldoet.

Contact for more information: Rik Eshuis

Comments are closed.