Afstudeerstage ‘regie op outsourcing’ bij “Consultancy” te Baarn

The Information Systems group is often contacted by industrial organizations with assignments that could lead to student projects at various levels (master thesis project, bachel completion project, etc.) Through this website we make these topics available to our students. In this post, we announce one such project, involving company Consultancy.

Bedrijf                               : Consultancy
Project                               : Afstudeerstage ‘regie op outsourcing’
Locatie                              : Baarn
Start project                     :  Zo snel mogelijk
Duur project                     : Afhankelijk van de opzet van het onderzoek
Aantal dagen per week   : Nader overeen te komen
Vergoeding                      :  Marktconform

Omschrijving

Bedrijf/ afdeling

Wij zijn een jonge consultancy start-up in regievoering op outsourcing, een spin-off van KZA (onderdeel van Total Specific Solutions). Wij zijn gestart vanuit een visie om met beproefde concepten en op basis van kennis en ervaring een nieuw initiatief te ontwikkelen in consultancy diensten. Onze dienstverlening is gebaseerd op uitgebreide ervaring in regievoering, IT governance, IT risicomanagement en specialistische sectorkennis. Onze ambitie is om de komende jaren sterk te groeien en een significante marktpositie te verwerven binnen onze niche en branchefocus. Daarom zoeken we ambitieuze talenten en professionals om dit te helpen waarmaken.

Je komt te werken in een dynamische en ondernemende omgeving, waarbij je met jouw stageresultaten een directe bijdrage levert aan de opbouw van onze nieuwe practice! Daarnaast is het stageonderzoek een springplank voor je verdere carrière in de consultancy, waarbij je de unieke kans krijgt om gelijk mee te bouwen aan de organisatie, marktpositie en dienstverlening van onze practice. Ook bieden we diverse training- en opleidingsmogelijkheden gerelateerd aan ons vakgebied.

Opdrachtomschrijving

Tijdens het afstudeeronderzoek verricht je zelfstandig onderzoek vanuit ons kantoor in Baarn. Je bedrijfsbegeleider vangt je de eerste dagen op, ondersteunt je bij het formuleren van de probleemstelling en geeft academische begeleiding gedurende je onderzoek. Je hebt minimaal wekelijks een afspraak met je begeleider, om de voortgang, richting en inhoudelijke uitdagingen te bespreken. Uiteraard blijf je zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit en afronding van het onderzoek.

Het onderwerp is een onderzoek naar de volwassenheid/effectiviteit van regievoering op (out)sourcing van IT diensten. Onderwerpen die binnen dit gebied vallen zijn onder andere: IT governance, demand-supply, business value management, relatiemanagement, IT risico management, complexiteitsmanagement en performance management. Onderdeel van het onderzoek is de (door)ontwikkeling van een benchmark tool.

In samenspraak met de student en docent kan nader invulling worden gegeven aan de inhoud en (wetenschappelijke) diepgang van het onderzoek. Als je geïnteresseerd bent in het publiceren van een wetenschappelijk artikel dan kunnen wij dit voor je faciliteren.

Profiel student (persoonskenmerken/ capaciteiten/ vaardigheden/ affiniteit)

We zijn op zoek naar een ambitieuze student met statistische vaardigheden en met affiniteit voor business en IT, IT outsourcing en IT governance. Je bent in het laatste jaar van een Master opleiding Bedrijfskundige Informatica, Informatics & Economics, Business Informatics, Business Information Systems, Information Management of soortgelijke opleiding. Je bent van nature eager, leergierig en ambitieus. Verder heb je een sterke drive, goede communicatieve vaardigheden en analytische skills.