Master Thesis project of Tim Kleinloog featured in ChipSoft’s magazine “Mediair”

From http://magazine.chipsoft.nl/mediair-oktober-2015tim-chipsoft

Professor Uzay Kaymak van de TU Eindhoven leidt het team dat onderzoek doet naar de toepassing van dataonderzoek in de zorg. Gertruud Krekels zorgt samen met haar collega Milan Tjioe voor de zorginhoudelijke input, het team bestaat daarnaast uit een groep onderzoekers van de universiteit. Een belangrijke rol is weggelegd voor Tim Kleinloog, die bij ChipSoft op dit onderwerp afstudeert.


Tim (24) studeert Technische Bedrijfskunde aan de TU Eindhoven en volgt de master ‘Innovation Management’. De titel van zijn onderzoek is ‘A data driven approach to evaluate guidelines for non-melanoma skin cancers (NMSKs)’. “Ik ontwikkel en test de manier waarop Getruud Krekels en Milan Tjioe informatie uit HiX halen om te evalueren hoe de klinische richtlijnen worden gevolgd. Een mooi project, want het is een ideale combinatie tussen ICT, zorg, wetenschappelijk onderzoek, analyseren en programmeren. Heel boeiend om er op deze manier aan bij te dragen dat HiX zorgverleners nóg beter kan ondersteunen.”

Siemens wint epd-aanbesteding Erasmus MC en UMC Groningen

Today in the popular press (ZorgVisie):

Siemens is met Soarian als beste uit de gezamenlijke ziekenhuisinformatiesysteem (ZIS) / epd-aanbesteding gekomen van het Erasmus MC en UMC Groningen. Zo melden verschillende anonieme bronnen aan Zorgvisie ict.

For related results from our IS group, check the master thesis by Michel Koeken (project completion: Dec. 2012)! The thesis describes trends in the tenders for the HIS/EHR Procurements of the Dutch academic hospitals.